Kategorier
El

Hur mycket energi tar din byggnad?

Är du i behov av att veta hur mycket energi din byggnad egentligen gör åt? Eller är du bara nyfiken på vad det är? Det är inte helt fel att kolla upp det, vem vet kanske kan du få ned på energin.

Är du orolig att du går och betalar en onödigt hög kostnad för din byggnad? Kanske drar den på tok för mycket el. Givetvis är det inte så man vill ha det. De pengarna lägger man gärna på annat istället. Med en energideklaration får du reda på hur din energistatus ser ut för din byggnad. Då ser du hur mycket det går och vad du kan göra för att påverka den. Det kan med andra ord vara ett väldigt bra val att göra det. En investering som inte är allt för dyr, men trots det kan påverka ekonomin väldigt mycket.

Måste man göra det?

Vid nybygge ska man alltid göra en energideklaration. Detta gäller även vid renovering av en byggnad. Ska man sälja byggnaden ska man även då ha gjort den. Det är inte extremt kostsamt att göra detta utan ligger på cirka 4500 kronor, är det i samband med besiktning kan det gå ned i kostnad. Detta är inget man kan göra själv utan man behöver hjälp av en certifierad energiexpert. Dessa finner man lite överallt i landet. Så om du ska göra en, tveka inte på att kontakta ett företag som arbetar med det. Du får där ett kostnadsförslag och en tid som passar er.