Kategorier
El

En duktig elektriker kan rädda liv

Behöver du ha hjälp med elarbete? Trött på lampor som slocknar och proppar som går? Har du någon gång funderat på vad en elektriker gör vid en elinstallation? Vill du fixa elen helt själv?

Om du funderar på att utbilda dig till hantverkare så finns det en del att välja på. Tillhör du dem som vill ha lite mer spänning på jobbet? Kanske vill du rentav utbilda dig till elektriker? Då gäller det att ha koll på allt som har med elektricitet att göra så den är på rätt plats och har rätt spänning. Ett spännande jobb skulle man kunna säga om man vill vara putslustig.

Faktum är att det krävs en hel del för att kunna utföra olika eljobb. Du måste klara av alla tester för att få behörighet, det vill säga ha ansvar för ett arbete som utförs. Lite fingertoppskänsla i hantverket är också en fördel.

Behörighet

När du är ute på jobb och ska installera el i till exempel ett hus, då är det viktigt att det inte blir för höga volttal. Då kan det hända olyckor. Riktigt allvarligt kan det bli om du har kopplat in något fel.

Det är inte att rekommendera att du som privatperson kopplar in el. Det kan vara förenat med livsfara. Det innebär alltså att en elektriker helt enkelt kan vara en som räddar ditt liv, bara genom att vara kunnig och förstå hur allt hänger ihop. Så se till att du anlitar en elektriker som kan sin sak.