Kategorier
El

Låt solen värma dig och hemmet

Idag finns fler alternativ än någonsin tidigare. Din uppvärmning och din hushållsel kan komma att kosta dig mycket mindre. Med solceller producerar du egen el, att använda eller att spara.

Det finns problem rörande el i världen men det finns också lösningar. Faktum är att det oftast finns en lösning för varje problem. Eller ett problem för varje lösning, om man är lagd åt det hållet.

Alla vet att elkostnad och uppvärmning är en stor och betungande post i hushållsbudgeten. Många är också intresserade av så kallad grön el. Att hitta rätt i en veritabel djungel av priser är allt annat än enkelt.

Intresset för solceller och solpaneler växer snabbt. Dels är det en kostnadsfråga men lika mycket en fråga om att använda den fantastiska resurs vi alla kan ta del av – solenergi.

Alternativ och installation

För de flesta som är intresserade av solceller är placering på husets tak ett förstahandsalternativ. Hur lämpligt det är och hur det kommer att fungera kan enkelt beslutas i samråd med leverantören av solcellerna. Ibland kan taket på ett uthus eller en lada vara att föredra.

Det finns också möjligheten att montera solceller separat på tomten, på en egen ställning. Allt har fördelar och solenergi är en fantastisk investering.

Inom tio år har din investering betalat sig och därefter talar vi om vinst. Du kan spara överskottsel och använda vintertid, eller avtala med din nätägare om att sälja. Din fastighet ökar i värde och investeringskostnaden är avdragsgill vid en försäljning.

Det blir inte bättre.