Kategorier
El

Elektriker Norrköping – frågor och svar

När behöver man egentligen anlita en elektriker i Norrköping och för vilka detaljer i hemmet kan en sådan göra skillnad? Det råder idag lite av en renoveringsboom i Sverige och många privatpersoner har börjat prioritera det egna hemmet framför exempelvis resor, bilar och andra nöjen.

Detta skapar vissa problem: vad får man göra – och vad måste man ta hjälp med? Vi tänkte här titta närmare på den yrkesman du alltid måste anlita i samband med en renovering och detta i form av just en elektriker i Norrköping. Vi gör detta genom att ställa några enkla frågor och svara på dessa?

Varför måste jag anlita en elektriker i Norrköping?

Det handlar om att el är livsfarligt. Dels så kan man faktiskt dö vid en direkt kontakt – dels så kan felaktigt dragen el också leda till bränder. En elektriker säkerställer att jobbet utförs enligt de lagar och regler som finns och det skapar en enorm trygghet. Här finns det inga genvägar: du måste anlita en elektriker i Norrköping om du exempelvis ska dra el till badrummet, installera spotlights i hallen eller om du vill ha golvvärme i hallen.

Kan jag använda mitt Rot-avdrag för en elektriker?

Ja, och det gör också en stor skillnad för priset. Med Rot-avdraget så kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Beloppet motsvarande Rot dras redan på den faktura du erhåller och det enda du behöver göra är att kontakta Skatteverket och se till att du är berättigad att använda denna frikostiga skatterabatt.

Solceller – kan en elektriker hjälpa mig med installationen?

Ja, förutsatt att du väljer rätt elektriker i Norrköping. I en tid när elpriset når nya rekordnivåer dagligen så kan solceller vara exakt den investering en villaägare kan ta för att klara vardagen. Med rätt planering och rätt installation kan du skapa ett överskott av el som du sedan kan sälja vidare.